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Q: I am ineligible during the fall semester, but I want stay in shape and participate in the 
baseball off-season skill development workouts we are having now since I plan to play 
baseball.  Is that legal? 

A: The answer is no.  Rule 2.3.14 in the current edition of the NCHSAA Handbook speaks to 
the sports season concept, off-season skill development and related issues. Rule 2.3.14.i.1 
describes this situation specifically: “ineligible players are NOT allowed to participate in off-
season skill development sessions, but could participate in summer workouts with an up-to-
date physical.”  So a student-athlete in this situation could not participate in off-season skill 
development sessions held during the academic year, but could participate in summer 
workouts if there were an up-to-date physical. 

 


