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Q: What kind of medical clearance is needed to be able to play for an NCHSAA school? 

A: According to Rule 1.1.8 in the current NCHSAA Handbook, “in order to be eligible for 
practice or participation in interscholastic athletic contests, a player must receive a medical 
examination once every 365 days by a physician licensed to practice medicine, nurse 
practitioner or physician assistant and be cleared to play.” The mandatory NCHSAA pre-
participation form may be found on the NCHSAA website.  

 


