
COMPLIANCE CORNER 
 A quick look at North Carolina High School Athletic Association rules and regulations 
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Q: Can a 19-year-old play high school athletics? 

A: Yes, depending on the birthday.  Rule 1.1.3 in the NCHSAA Handbook states that “no 
student may be approved for any athletic contest if his or her 19th birthday comes on or 
before August 31” of that school year.” 

    So if a student turns 19 on September 15 of this year as a senior, he or she could be 
eligible.  If the student turns 19 on August 15, he or she would not be eligible. 

 

 


